اگر از تعداد سيمکارتهايي که به نامتان است اطلاع نداريد، با مراجعه به سامانه استعلام تعداد سرويسهاي مشترکين اپراتورهاي مخابراتي از اين موضوع باخبر شويد و درصورتي که بدون اطلاع شما خطي به نامتان ثبت شده است، نسبت به قطع آن اقدام کنيد.
وايمکس نيوز- ارزان بودن سيمکارتها بعضا باعث شده تا افراد در نگهداري سيمکارتها دقت لازم را نداشته و در پي آن چندين سيمکارت داشته باشند، در حالي که نميدانند که اين سيمکارتها کجا و در دسترس چه کسي است. عدم دقت در نگهداري سيمکارت ممکن است باعث شود اين سيمکارت در دسترس افراد سودجو قرار گيرد و آنها با فعال کردن سيمکارت، در شبکههاي اجتماعي عضو شده و به فعاليتهاي مجرمانه اقدام کنند.
پديده سيمکارتهاي جعلي و ناقص يا همان سيمکارتهاي بدون هويت که به اقدامات خلافکارانه از جمله کلاهبرداري و حتي قتل منجر شد، طي سال هاي گذشته مشکلات متعددي ايجاد کرد و از طرفي بهواسطه اين سيمکارتها قاچاق ترافيک انجام ميشد و حجم اين قاچاق نيز بسيار بالا اعلام شده بود. درنهايت اين مشکلات موجب شد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در اين زمينه به اقدامي جدي دست بزند.
در اين راستا سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام کرده که در طرح احراز هويت و ساماندهي سيمکارتها براي جلوگيري از سوءاستفاده احتمالي و براي اينکه ديگر در ايران سيمکارت بدون هويتي وجود نداشته باشد، سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکين را راه اندازي کرده است. بدين ترتيب کاربران با مراجعه به پورتال سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در بخش خدمات الکترونيکي و يا در نشاني اينترنتي mobilecount.cra.ir ميتوانند از تعداد خطوطي که با کد ملي آنان ثبت شده، آگاه شده و نسبت به غيرفعال کردن خطوطي که از آنها استفاده نميکنند، اقدام کنند.
همچنين کاربران ميتوانند علاوه بر استفاده از سايت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، با ارسال کد ملي مالک خط به يکي از شمارههاي 3000150 و 3000504901 از طريق يکي از خطوط تحت مالکيت، نسبت به استعلام تعداد خطوط ثبتشده به نام خود اقدام کنند.
بر اين اساس درصورت هرگونه ايجاد مزاحمت از طريق سيمکارت و يا ارتکاب اعمال مجرمانه، اين مالک سيمکارت است که در وهلهي اول بايد در محاکم قضايي پاسخگو باشد، زيرا قانون وي را دارنده سيمکارت ميشناسد؛ هرچند بعد از بررسيهاي فني ميتوان مشخص کرد که اين تماس از سوي وي صورت نگرفته است، اما قانون در ابتدا مالک سيمکارت را ميخواهد و وي بايد پاسخگوي محاکم قضايي و شاکي باشد تا بعد که مجرم اصلي شناسايي شود. به همين دليل اکيدا به دارندگان سيمکارتها توصيه شده حتما در نگهداري سيمکارتهاي خود دقت لازم را داشته باشند و سيمکارتهايي را که نياز ندارند حتما از طريق اپراتور مربوطه غيرفعال کنند و به هيچ وجه سيمکارت تلفن همراه خود را در اختيار ديگران قرار ندهند، زيرا هرگونه استفاده خلاف قانون، عواقب آن بر عهده مالک اصلي سيمکارت بوده و وي مقصر شناخته خواهد شد.
مشترکان تلفن همراه درصورت مشاهده هرگونه مغايرت در تعداد خطوط ثبتشده به نام خودشان ميتوانند براي جلوگيري هر نوع سوءاستفاده احتمالي، شخصا به دفاتر خدمات مشترکين اپراتورها مراجعه کنند و با ارائه کارت ملي از تمامي خطوط به نامشان که ممکن است بدون اطلاع مشترک به نام وي ثبت شده باشد، آگاه شده و براي قطع هر يک از سيمکارتها اقدام کنند.
منبع: ايسنا